Beeldend

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

Workshop Bronsgieten / Bronzen beelden maken

KunstzinnigeZaken

Website

https://kunstzinnigezaken.nl/workshop-bronsgieten-boetseren/

Discipline

Boetseren

Aanbod

Workshop bronsgieten / bronzen beelden maken op het atelier bij de kunstenaar zelf. Doorloop alle stappen van het Cire perdue bronsgieten en maak je eigen beeldje in brons!

Lesvorm

Groep

Doelgroep

Volwassenen

Wij zijn al jaren hét adres voor een leuke, maar ook leerzame workshop bronsgieten!

Op het atelier van onze voormalige boerderij maakt u uw eigen bronzen beeld onder begeleiding van een ervaren beeldhouwer en bronsgieter.

Onze cursisten maken vooraf zelf thuis één of meer werkstukken van boetseerwas. Na een eerste kennismaking worden op de eerste cursusdag de beelden voorzien van aansnijdingen en in de vuurvaste vorm gezet en wordt er uitleg gegeven over deze fase.

In de periode daaropvolgend worden de beelden uitgestookt in een oven en gegoten. Nadat de beelden gegoten zijn worden ze bevrijd uit hun mal. Als de beelden zijn uitgehakt en schoongespoten kunnen ze door de cursisten verder afgewerkt worden.

Op de tweede cursusdag zullen gietkanalen en oneffenheden worden verwijderd en kunnen de beelden worden geciseleerd en gepatineerd (het schuren, afwerken en kleuren van de beelden). Hier leert u alle kneepjes van het ciseleren en uiteraard met assistentie van de docent.

Voor meer info kijk op onze website!
Maurice & Tanja Den Boer