Literatuur

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

Taalwerkplaats Drenthe

Taalwerkplaats Drenthe

Postadres

Zijtak OZ 66, 7833 AP Nieuw-Amsterdam

Telefoon

0591-564303

Website

http://www.taalwerkplaatsdrenthe.nl/

Discipline

Schrijfcursus, Poezie

Aanbod

* cursussen en workshops creatief schrijven (proza, poëzie, lied- en theatertekst) * uitgeverij, boekbinderij * open podium * concerten * theater * exposities beeldende kunst

Onderwijs type
  • PO
  • VO VMBO
  • Havo / vwo
Lesvorm

Groep

Opleiding(en)
  • gekwalificeerde docenten (PABO, MO)
  • calculator (NEVI, SPD)
  • boekbindster met eigen boekbinderij
  • Querido-, Nieuw Amsterdam-auteur
  • veel ervaring en contacten in de drukkerij- en uitgeverswereld
Groepsgrootte

Ik heb ervaring met lesgeven aan grote groepen

Doelgroep

Alle leeftijden

Welkom bij de Taalwerkplaats Drenthe!

Is taal je passie? Kom dan naar de Taalwerkplaats Drenthe om je verhalen, gedichten, theater- en liedteksten en andere taaluitingen te beleven! De ene keer als schrijver of dichter, een andere keer als publiek, cursist of als gast in het Schrijverscafé (elke eerste zondagmiddag van de maand, vanaf 14:00 uur).

Exposities
Omdat taal niet enkel uit woorden bestaat, maar ook uit beeld en gebaar, biedt de Taalwerkplaats Drenthe de mogelijkheid tot exposeren van kunst in alle disciplines (zoals schilderingen, beeldhouwwerk, installaties, theaterproducties).

Open podium
De Taalwerkplaats Drenthe waardeert de inbreng van bezoekers hoog! Zo is er bij elke activiteit een open podium, waar je je literaire creaties kunt laten horen. Maar je kunt ook zelf een activiteit voorstellen, bijvoorbeeld als je een concert wilt geven, een boekpresentatie of een workshop.

Workshops en cursussen
De Taalwerkplaats Drenthe participeert in diverse projecten, zoals Emmen, culturele gemeente van Drenthe, Gekleurd Grijs en Maand van de Amateurkunst. Hieruit komen prachtige producties voort, zoals boeken en exposities.

Daarnaast geeft Thérèse Major wekelijks cursussen creatief schrijven. Momenteel werkt een groep van negen deelnemers onder haar begeleiding doelgericht aan de publicatie van een eigen boek.

Uitgeverij M.BOOX 
Wil je je tekst als boek uitbrengen? M.BOOX, zelfstandig onderdeel binnen de Taalwerkplaats Drenthe, adviseert, ondersteunt en publiceert! Dit altijd in overleg.

Laagdrempelig en kleinschalig
De Taalwerkplaats Drenthe wil voor iedereen toegankelijk zijn, voor zowel amateur als professional. Schroom daarom niet om contact op te nemen via telefoon of e-mail. Of stap op de fiets dan wel in de auto en breng ons een bezoekje!

Ook in letterlijke zin is de Taalwerkplaats Drenthe laagdrempelig: met verlaagde drempels, dus rolstoeltoegankelijk. Een rolstoeltoilet is aanwezig.Uiteraard vindt u de Taalwerkplaats Drenthe op Facebook!