Muziek

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

De Bach academie voor kinderen

Nederlandse Bach Academie

Postadres

Fluessen 20, 9204 HP Drachten

Website

http://www.nederlandsebachacademie.nl

Discipline

Zang

Aanbod

Methode NOOTzaak! waarbij in een doorlopende leerlijn kinderen van de basisschool met behulp van zang en instrumentjes noten leren lezen.

Onderwijs type
  • PO
Lesvorm

Groep

Soort activiteit

lessenserie

Opleiding(en)

Doelgroep

Alle leeftijden

Methode NOOTzaak!
NOOTzaak! biedt de school, kinderen en leerkracht een werkwijze en methode aan om op een speelse en ervaringsgerichte wijze alle kinderen te leren noten lezen, in een doorlopende leerlijn, ingedeeld in een aantal blokken met tussenpauzes (waarin er voor de school ruimte is voor andere muzikale zaken dan alleen noten lezen). Tegelijkertijd onderricht NOOTzaak! de groepsleerkracht de nodige kennis en vaardigheden om in eigen groep de kinderen hierin te onderwijzen.

Naschoolse basiscursus: Zang en Muzikale Vorming
Voor leerlingen vanaf groep 4 bieden we in samenwerking met o.a. centra voor de kunsten en muziekscholen mogelijkheden aan zich verder in zang en muziek te ontwikkelen.
Vanaf die tijd is er voor de kinderen die dat willen de gelegenheid om in kleine groepjes (4 à 5 personen) lessen te volgen .

Kinderkoren
Na deze basiscursus mogen de jongens en meisjes die zich verder willen ontwikkelen meezingen in een meisjeskoor (in leeftijd van: 7/8 jaar t/m 11/12 jaar ) of een meidenkoor (in leeftijd van 12 /13 jaar t/m 16 /17 jaar ). Jongens kunnen zich verder ontwikkelen door mee te zingen in een jongenskoor.

Ook organiseren we open- en groepslessen