Muziek

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

Vocaal Ensemble Magnificat

Roy Pruisscher

Postadres

Secretariaat Grijze Kraai 58 7827 JZ Emmen

Locatie

Basisschool 'het Anker' Distelvink 107 7827 DD Emmen

Mobiel

0642281310

Website

http://www.magnificat-emmen.nl

Website

secretaris@magnificat-emmen.nl

Discipline

Koor

Aanbod

Magnificat brengt klassieke koormuziek met een transparante en lichtvoetige koorklank.

Doelgroep

Alle leeftijden

Repetitiedag en - tijd

Donderdag, 20.00 – 22.00 uur

Magnificat is een ambitieus kamerkoor in Emmen, dat bestaat uit gevorderde amateurzangers, onder de bevlogen leiding van dirigent Daniel Rouwkema.
We willen koormuziek van hoog niveau brengen met een transparante en lichtvoetige koorklank. Daarom investeren we in de kwaliteit van onze zang, koorklank en uitvoering.

Met regelmaat zingen we een Choral Evensong. Voor deze gezongen vespers hebben we een gevarieerd repertoire opgebouwd, met muziek uit de 15e tot en met de 21e eeuw. De Grote Kerk in Emmen beschouwen we als onze thuisbasis, maar we worden ook in andere plaatsen gevraagd voor het zingen van een Evensong. Zo hebben we gezongen in de Nieuwe Kerk in Groningen, de Gertrudiskathedraal in Utrecht, de Kloosterkerk in Den Haag en de Grote Kerk in Den Bosch.

Ook voeren we projecten uit die leiden tot bijzondere concerten. Zo zongen we werken van de beroemde Engelse componist John Rutter: Magnificat, Requiem, Te Deum & Gloria. Maar ook de Coronation Anthems van Händel, het Requiem van Duruflé, gevarieerde kerstconcerten in Emmen én het Concertgebouw in Amsterdam. ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms staat nu op het programma.

Kom luisteren of zing mee!