Beeldend

De beheerder van deze site is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het aanbod (zie disclaimer).

Stichting Beeldbrengers

Elise Siersema, Ria Wehkamp, Angela Wolbers

Postadres

Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum

Locatie

Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum

Mobiel

06-23820072

Website

https://www.beeldbrengers.nl

Website

beeldbrengers@gmail.com

Discipline

Schilderen, Beeldhouwen, Boetseren, Glaskunst, Grafisch, Houtbewerking, Keramiek, Tekenen, Textiel

Aanbod

Wisselende exposities van kunstenaars uit de regio en creatieve workshops. Verkoop van boeken en spellen die te maken hebben met kunst, tekenen, schilderen en creativiteit.

Onderwijs type
  • PO
  • VO VMBO
  • Havo / vwo
Lesvorm
  • Groep
  • Individueel
Soort activiteit
  • workshop
  • anders
Andere soort activiteit:

exposities

Lesduur

wisselend uur

Opleiding(en)

Doelgroep

Alle leeftijden

Beeldbrengers biedt een plek in de regio voor iedereen die geïnteresseerd is in beeldende kunst. Elke acht weken wordt er in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht met werk van twee of drie kunstenaars uit de regio. De exposanten kunnen daarna nog meedoen aan een vervolgexpositie bij Inter Art in Emmen die ook acht weken duurt.

Er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast bieden we informatie en materiaal aan die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

In 2023 kan iedereen meedoen aan het project ‘Imiteer je mee? Maak een Van Gogh in 3D’. Maak een ruimtelijk werkstuk naar aanleiding van een schilderij (of meerdere) van Vincent van Gogh. Alle materiaalsoorten en technieken zijn toegestaan. Je werk wordt getoond in een themaexpositie van 29 juli t/m 17 september 2023. Dit is een project in het kader van het themajaar ‘Van Gogh Drenthe’. In het najaar is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe was om hier te schilderen. Meer informatie: https://beeldbrengers.nl/oproep-maak-een-van-gogh-in-3d/.

Ook is Beeldbrengers actief bij de renovatie van de muziekkoepel in Emmer-Compascuum. Er worden drie ontwerpen gemaakt voor een nieuwe muurschildering op de achterwand van de muziekkoepel, waaruit de bewoners hun favoriete ontwerp kunnen kiezen. De muurschildering zal in 2023 door een groep schilders gerealiseerd worden.

Beeldbrengers wil graag laten zien welke creatieve talenten er in de regio zijn en jong en oud stimuleren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.